Jungiaanse astrologie


Jungiaanse astrologie is een 20e-eeuwse richting in de westerse astrologie, opgestart door psychologisch georiënteerde astrologen. Hun inspiratie was de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

Zelf werk ik naast de Westerse astrologie, ook met de Vedische astrologie. Vedische astrologie is een 5000 jaar oude vorm van spirituele astrologiebeoefening, waaruit de Westerse astrologie is ontstaan.


In september 1947 schreef de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung in een brief aan de Indische astroloog B.V. Raman:

Wanneer er problemen zijn bij de psychologische diagnose neem ik doorgaans een horoscoop ter hand. En ik moet zeggen dat ik heb waargenomen dat de astrologische gegevens licht werpen op bepaalde punten die ik op een andere manier niet zou hebben kunnen begrijpen. Door deze ervaringen ben ik van mening geraakt dat astrologie van bijzonder belang is voor de psycholoog …'


Wat ik je kan bieden:


  • Geboortehoroscoop: Op basis van geboorteplaats, geboortetijd en geboortedag maak ik een analyse. Hierna volgt een gesprek in mijn praktijk in Antwerpen van twee uur.

    De kosten zijn in totaal Euro 165.

  • Specifieke thema’s: Op basis van de horoscoop zijn specifieke thema’s te onderzoeken zoals: relatie, gezin, samenwerking, studiekeuze, beroepskeuze. Hierna volgt een gesprek in mijn praktijk in Antwerpen van één uur.

    De kosten zijn in totaal Euro 115.

  • Jaartendensen. Per jaar zijn er astrologisch hoofdthema’s aan te geven waarmee je te maken kunt krijgen. Hierna volgt een gesprek in mijn praktijk in Antwerpen van één uur.De kosten zijn in totaal Euro 115.
  • Vervolggesprekken, bijvoorbeeld hoe kan ik deze nieuwe inzichten inzetten als middel tot persoonlijke groei. Carl Gustav Jung had het over eilandjes van bewustzijn. Kostprijs per uur is Euro 50.


Mijn vorming:


Diploma Astrologie en bewustwording I

Diploma Astrologie en Bewustwording II

Diploma Applied Vedic Astrology (Foundation)

Applied Vedic Astrology (Advanced)

Dirah Academy International - Tilburg

(aangesloten bij: the Council of Vedic Astrologers (CVA), the International Institute for Predictive Astrology (IIPA), de Planetary Gemologists Association (PGA) en het Feng Shui Network).